Er det drama i skolen?

Blir det for mye drama i skolen, er det enkelte elever heller drar på butikken i langfri. Kjøp snus for å roe nervene er første anbefaling! Men er du en klar for å vise ditt følelsesmessige register, kan det hende du bør studere drama. For enkelte skoler har drama som utdypningsfag, og går du enda videre kan du ende opp som dramatiker eller jobbe med drama og teater når du blir eldre.

Når du skal finne ut om du passer til å studere drama, kan du jo sjekke ut om du har disse kvalitetene:

  • Elsker å snakke og framføre stykker foran et publikum
  • Kan du planlegge og sette opp et stykke
  • Holde på med lydteknikk eller scenografi
  • Liker film eller teater
  • Har utviklet en spennende fantasi og kreativitet

Drama i Norge

Man kan studere drama både i Norge og verden for øvrig. I Norge kan man studere drama på ett eller annet nivå på de fleste høyskolen og universiteter. Vil man bli skuespiller kan man for eksempel starte direkte på en bachelor ved Kunsthøgskolen i Oslo, mens har du ferdigheter innenfor scenografi så kan du gå i gang med dramastudiet på Høgskolen i Østfold. Du kan til og med bli lærer i drama med en 2-årig Master ved Høgskulen på Vestlandet om du heller vil gå den veien. Uansett kan du være sikker på at det vil bli drama.

Dramaskoler i verden

Men er du en skikkelig dramatiker, så holder det ikke med norsk studietid. USA er kanskje verdens navle når det gjelder drama, og kanskje kan du bli en superstjerne eller jobbe med filmer resten av livet. Hva med å leve livets glade dager i New York og studer sammen med de aller beste på Juilliard School. Er du mer av den risikosøkende personen, kan kanskje Las Vegas være stedet for deg. Ellevilt natteliv, kasino og konserter er bare noe av hva du kan oppleve der. Men byen er også hjemstedet for en av de største dramaskolene i landet. Både dans og kunstnerisk utfoldelse står på programmene her.

Både Connecticut og North-Dakota har universiteter med dramautdanning.

Men man trenger ikke dra så langt. England er hjemsted for en rekke dramaskoler i verdensklasse. Her kan man studere utøvende kunst, skuespiller, gatekunst, sang, musikk og dans på en av mange skoler. Kjøp snus også, for her ryktes det at mange engelske fotballspillere allerede har fått øynene opp for det som mange kaller ”snout”!